In samenwerking met Stichting Montferland verzorgt Circustheater Stoffel circusprojecten in de tien kernen uit Montferland.

We verzorgen in vijf dorpen een volledige lessenserie Jong en Belegen en in nog eens vijf kernen komen we met een wat kortere pop-up variant.

Een lessenserie bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. De eerste les is alleen met de kinderen en tijdens de laatste les is de voorstelling. We gaan uit van tien ouderen en vijftien kinderen, op doordeweekse dagen tussen 15.00 en 16.30 uur.


Centraal in Jong en Belegen staan ontmoeting, spelplezier en presentatie: ontmoeting en contact tussen jong en oud, op speelse wijze elkaar en elkaars mogelijkheden ontdekken, presenteren met en voor elkaar.

Er wordt gewerkt met traditionele circusdisciplines als jongleren, balanceren en acrobatiek en er is ook ruimte voor muziek, theatersport, dans of andere creatieve vormen.

Op die manier kan er goed worden ingespeeld op de intrinsieke motivatie van deelnemers: ontdekken wat goed aanslaat en dat verder uitbouwen.