In Vertel Mij Wat Werkt! leren ouderen een kort verhaal of anekdote mooi en theatraal te vertellen. Ze worden daarbij ondersteund door een vrijwilliger uit de gemeente en krijgen twee workshops van een theaterdocent. Tijdens een gezamenlijke afsluiting worden ze uitgenodigd hun verhaal te delen met anderen.

Ondertussen loopt er een traject met jongeren. Geïnspireerd op de verhalen van de ouderen maken zij gedurende deze verhalenweek een dans, een lied of rap, een theaterstuk of een andere creatieve presentatie. Bij de afsluiting ontmoeten de jongeren en de ouderen elkaar en tonen de jongeren hun creatieve presentaties aan de ouderen en het publiek.

Vertel Mij Wat Werkt! is een unieke belevenis, waarin prachtige, ontroerende, verrassende en onvergetelijk verhalen centraal staan.
Ervaring met verhalen vertellen is helemaal niet belangrijk.


De documentaire van de editie Vertel Mij Wat rond Nijmegen in 2013.


Vertel Mij Wat Werkt! | Groesbeek

We zijn alweer ruim een jaar onderweg binnen de gemeenten rond Nijmegen.
Na Wijchen, Millingen aan de Rijn, Heumen, Beuningen en Druten is nu Groesbeek aan de beurt.

Maandagmorgen 21 november, woensdagmorgen 23 november en zaterdagmiddag 26 november speelt het project zich af in de kapel op het terrein van Dekkerswald te Groesbeek.

Samen met de ouderen, vrijwilligers en de jongeren gaan we weer fantastische weken beleven!

Vul hiernaast uw gegevens in als u graag meer informatie wilt over het project.


Zo ziet een verhalenweek eruit

Op de maandag- en woensdagochtend vinden de workshops plaats
en op zaterdag middag volgt de presentatie.

Naast kennismaking met de andere deelnemers en vrijwilligers, ontdekken we op de maandag welke verhalen we allemaal te vertellen hebben en proberen we tot de kern te komen van elk verhaal. De ondersteuners helpen met structuur aanbrengen in het verhaal, zodat het een kort en krachtig verhaal wordt.

In de tweede workshop, op woensdagochtend, oefenen we vooral hoe de verhalen het mooist tot hun recht komen. We helpen elkaar, zodat iedereen goed voorbereidt is op de presentatie van zaterdag.


Meedoen

Lijkt het u leuk om in de rol als oudere of vrijwilliger deel te nemen of kent u iemand die dat zou willen? Vul uw gegevens dan in op deze pagina en we nemen spoedig contact met u op.

Ook kan u ons bellen of mailen voor meer informatie. Volg anders op Facebook onze Vertel mij wat!pagina, om overal van op de hoogte te blijven.