Speelkracht Muziek

  • 1 of 2 dagen per week
  • Van januari tot juli 2024, met optie voor verlenging
  • Freelance of loondienst

Vanaf januari zijn we voor twee verschillende scholen voor voortgezet speciaal onderwijs in de regio Gelderland Zuid op zoek naar een Speelkracht Muziek:
1 dag per week op een cluster 4 school en 1 dag per week op een cluster 3 school.

De Speelkracht - zet leerlingen in hun kracht

Circustheater Stoffel werkt veel met Speelkrachten binnen het speciaal onderwijs. Speelkrachten vullen het aanbod van de leerkrachten in school aan, vanuit hun eigen inhoudelijke discipline. Als Speelkracht geef je les aan verschillende klassen en ben je vrij om je les zelf vorm te geven en in te vullen.

Muziek is jouw speelse middel om te werken aan succeservaringen bij de leerlingen. Naast de kunsteducatieve waarde van jouw aanbod, is er binnen jouw les ruimte om actief te werken aan onderwijsdoelen, sociaal-emotionele vaardigheden en groepsvorming.

In afstemming met school is de Speelkracht zelf verantwoordelijk voor het aanbod, uiteraard passend binnen de cultuur en de structuur van het onderwijs dat wordt geboden.

Profiel

  • Je hebt een passie voor het speelse middel muziek
  • Je hebt ervaring in het geven van muziekles aan groepen
  • Je bent energiek en daadkrachtig, proactief en zelfstandig
  • Ervaring in het werken met ass en gedragsproblematiek en met speels werken met kinderen die een bijzondere benaderingsbehoefte hebben is wenselijk
  • Je hebt een opleiding Docent Muziek, Vaktherapie Muziek of andere relevantie muziekopleiding afgerond
  • Je bent 1 of 2 dagen per week beschikbaar in de periode tussen kerst en zomer, m.u.v. de schoolvakanties.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, dynamische werkplek met fijne collega’s en veel ruimte om je werk vorm te geven op jouw manier. Je werkt 8 uren per dag, waarvan 5 tot 6 uren direct uitvoerend en daarnaast krijg je nog 1 uur voorbereiding per lesdag. In totaal dus 9 uren per dag.
Het uurtarief voor deze structurele klus is € 40,- vrij van btw.

Solliciteren

Een motivatie plus CV kun je sturen aan Saskia Barendse, saskia@circustheaterstoffel.nl, vóór woensdag 1 november 2023.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Begeleider Logeerweekends

Bij Circustheater Stoffel zoeken we Begeleiders voor de Logeerweekends. Kun jij ervoor zorgen dat de kinderen die we daar begeleiden (onze artiesten) op een creatieve manier en binnen een fijne en familiaire setting succeservaringen kunnen opdoen? Misschien is deze vacature iets voor jou!

Wat ga je doen?

Een weekend per maand (vr t/m zo) ga je samen met je collega’s en een vaste logeergroep naar een prachtige groepslocatie in Hoenderloo die veel te bieden heeft (bosspellen, kampvuur maken, etc.). Het vertrek is vanuit Arnhem. Tijdens het weekend zorg je met je collega’s voor een huiselijke sfeer waarbinnen de artiesten veilig en ontspannen kunnen werken aan hun leerdoelen. Jullie zorgen samen voor een speels aanbod en de huishoudelijke invulling van het weekend; van menu’s bepalen en boodschappen doen tot het ontwikkelen van creatieve activiteiten (circus, theater, bewegen, muziek, etc.).

Wat verwachten we van je?

De Begeleider zorgt voor overzicht en creëert veiligheid. Je zoekt steeds naar afstemming met de artiesten en je collega’s en schakelt tussen begeleidingsstijlen. Je bent in staat verschillende activiteiten in te zetten om zo te werken aan de gestelde doelen van iedere artiest. Na een logeerweekend rapporteer je in het zorgadministratiesysteem (ZilliZ) hoe er aan de leerdoelen gewerkt is. Je neemt deel aan periodieke evaluatiegesprekken waarin inhoudelijk de lijn wordt uitgezet om tot succeservaringen te komen voor de artiesten.

Profiel

Je hebt een talent voor en ervaring in het uitvoerend werken met en begeleiden van kinderen en jongeren die extra ondersteuning kunnen gebruiken in hun leven. Je kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus en je kunt goed samenwerken. Je kunt de zorgvraag van de artiesten goed vertalen naar passende activiteiten en spelvormen. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent creatief, houdt van de spelende vorm, hebt geduld, kunt duidelijke kaders bieden, bent zelfstandig en staat stevig in je schoenen. Niveau: MBO+/HBO, relevante sociale opleiding, bij voorkeur met SKJ registratie. Je bent een weekend per maand beschikbaar en in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden wij?

Circustheater Stoffel is een groeiende organisatie met veel ruimte voor creativiteit waarin nauw wordt samengewerkt om onze artiesten op de juiste manier te ondersteunen in hun leven. De lijnen zijn kort, de werksfeer informeel en de betrokkenheid groot. Vergoeding als freelancer; het vaste tarief per weekend is € 800,-, incl. voorbereidingstijd, excl. reiskosten, vrijgesteld van BTW obv jeugdwet.

Solliciteren

Een schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV kun je voor 9 september 2023 e-mailen naar Saskia Barendse saskia@circustheaterstoffel.nl

acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld