Circustheater Stoffel begeleidt bijzondere mensen
door middel van circustheater
naar succeservaringen

Medewerkers

stefke@circustheaterstoffel.nl  |  LinkedIn

 • Directeur, artistiek leider
 • Oprichter

Als iemand trots is geworden op zichzelf en ik heb daar een bijdrage aan geleverd, dan voel ik me erg gelukkig. Dat geldt nog meer wanneer het iemand betreft die dat nog niet zoveel ervaren heeft.

Circustheater is voor mij hét middel om dit te bereiken.

Het doel is om mensen te begeleiden naar succeservaringen. De vorm waarin dit gebeurt is van essentieel belang voor het slagen hiervan. Daarom ben ik ook zo blij met de deskundige en ervaren mensen die zich in willen zetten voor Circustheater Stoffel.

 

Leny Meijerink

(Donderdag en vrijdag)

06 4167 3712  |  leny@circustheaterstoffel.nl

 • Chef Financiën

Sinds 2014 maak ik deel uit van het enthousiaste team van Circustheater Stoffel, ’n voor mij totaal andere werkomgeving dan voorheen. Tot die tijd heb ik met veel plezier gewerkt in de zakelijke dienstverlening in verschillende functies.

Door nu in de sociaal culturele sector te werken, kom ik met totaal andere onderwerpen in aanraking en dat is inspirerend. Ook het feit dat collega’s zich door mijn ondersteuning meer vrij kunnen maken voor hun mooie werk geeft me voldoening.

U kunt voor al uw vragen mbt administratie, secretariaat, organisatie en communicatie bij mij terecht. Zie daarvoor bovenstaand e-mailadres en telefoonnummer.

 

06 3489 2992  |  wilma@circustheaterstoffel.nl

 • Chef Kwaliteit en Personeel
 • Teamchef Meforta Projectweken

Het liefste werk ik met kinderen en jongeren.
Wat is er nou mooier dan hen verder helpen?

Iedereen is fantastisch zoals hij of zij is. Als ik een bijdrage kan leveren aan een (nog) positiever zelfbeeld en de zelfredzaamheid van kinderen en jongeren dan ben ik gelukkig.

Bij Stoffel vind ik het heerlijk om via het middel circus en theater aan de slag te zijn en dat je begint met het samen plezier maken.

Naast mijn werkzaamheden bij Circustheater Stoffel heb ik een eigen bedrijf; Mijn Movement, waarin de mix van cultureel werk, coaching en onderwijs samenkomt.
Alles gericht om jongeren op een positieve manier in beweging te krijgen.

 

Kirsten Robben

(Woensdag, donderdag en om de vrijdag)

0642429612  |  kirsten@circustheaterstoffel.nl

 • Teamchef Clubs, Ambulant, Logeren en Klas Paars
 • Vakdocent Theater

Ik ben na mijn Docent Theater opleiding gaan lesgeven op de club bij Circustheater Stoffel. Onze manieren van werken en kijken naar deze kinderen en jongeren bleken een 'match made in heaven' en sindsdien ben ik aan Stoffel verknocht geraakt.

Eerst alleen in de rol van vakdocent, daarna ook in de rol van Teamchef!

Ik zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt, breng graag glimlach rond en gooi er af en toe een noodzakelijk dansje in. Ik ben flexibel, denk out of the box en kan snel schakelen tussen micro en macro niveau.

Ik houd de boel graag scherp én luchtig. Op z’n Stoffels, zullen we maar zeggen!

Oja, naast Stoffel ben ik ook nog actief als Theatermaker en maak ik voorstellingen in de buitenlucht, vaak op ongebruikelijke plekken en met authentieke mensen. Nieuwsgierigheid naar de ander en samen creëren is wat mij drijft.

 

Hans Nijenhuis

(Dinsdag, donderdag en vrijdag)

06 4167 3712  |  

 • Financieel Administratief Medewerker

Na vijfentwintig jaar kantoorwerk in de bouw en onderwijs, ben ik sinds november 2020 werkzaam bij Stoffel, waar ik Stefke en Leny ondersteun bij het uitvoeren van de zorgadministratie en zo ook indirect de overige collega’s, zodat zij hun prachtige werk kunnen uitvoeren. En dat geeft mij weer energie, mede vanwege de bijzondere manier waarop zij de artiesten bijstaan.

 

 • Begeleider

Samen Spelen Samen Successen Delen!

Al spelend plezier maken, elkaar leren kennen maar, ook je zelf leren kennen om vervolgens een vertrouwensband op te kunnen bouwen. Dit is ook precies wat ik het zelf het liefste doe, op een actieve en speelse wijze werken met bijzondere kinderen of jongeren.

We werken samen met onze artiesten aan het ontdekken van talenten en we verzamelen van succeservaringen voor net dat extra beetje zelfvertrouwen of je veilig in een groep te voelen of zelfs voor publiek te durven presenteren. Ik geniet ontzettend wanneer we weken lang met een artiest een spannende circustruc oefenen, er veel wordt gevallen maar, vooral veel weer op wordt gestaan met wéér een extra succeservaring, die er samen tijdens een presentatie aan ouders voor zorgen dat de artiest vol trots en vertrouwen voor de groep staat.

Na mijn opleiding tot onderwijsassistent heb ik de Hbo opleiding CMV gevolgd waarin ik tijdens mijn afstudeerstage bij Circustheater Stoffel met succes de opleiding heb afgerond in 2019.

Nu werk ik op de dinsdag-, donderdag- en zaterdagclub, op de maandelijkse logeerweekenden en begeleid ik een aantal ambulante trajecten.

 

 • Begeleider en Vakdocent Circus

Het doel? Zelfvertrouwen en vreugde vinden door gebruik te maken van circus, theater, groepscommunicatie en fysieke activiteiten. Circus biedt aanzienlijke mogelijkheden om te experimenteren en ieders zeggingskracht en talenten in het spel te brengen.

Bij Stoffel vind ik het fantastisch om mijn circuservaringen in te kunnen zetten in het contact met bijzondere kinderen en jongeren en de activiteiten met humor en plezier te begeleiden.

 

 • Begeleider en Vakdocent Circus

Mijn naam is Faidra en ik werk sinds augustus 2020 met veel plezier bij Circustheater Stoffel. Vroeger ben ik veel met circus bezig geweest, zowel uitvoerend als lesgevend. De laatste jaren lag het een beetje stil, omdat ik bezig was met de opleiding MBO jeugdzorg en moeder werd. Begin 2020 heb ik de opleiding afgerond en toen ontstond de wens om het werken met kinderen en circus te combineren. Deze kans kreeg ik bij Stoffel!

Ik vind het heerlijk om alle vaardigheden die ik heb opgedaan in mijn leven te kunnen inzetten om deze kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Circus is een prachtig middel om de kinderen spelenderwijs vooruit te helpen. Ik hoop nog veel te leren en te beleven bij Stoffel met de kinderen en mijn collega´s!

 

 • Chef Communicatie en Personeel

Al sinds de oprichting in 2006 ben ik groot fan van Circustheater Stoffel. Circus is een magisch middel dat echt voor iedereen kan werken om succeservaringen op te doen, meer zelfvertrouwen te krijgen en bovenal plezier te maken! Ik bewonder de passie en de enorme betrokkenheid van alle medewerkers en vind Stoffel een unieke organisatie die staat voor speelsheid, betrokkenheid, plezier, lef en vakmanschap.

Sinds september 2020 hoor ik ook bij het team van Stoffel en zorg ik ervoor dat we elkaar in deze groeiende organisatie blijven vinden en dat het ook achter de schermen goed geregeld is, zodat iedereen met plezier dit belangrijke werk kan blijven doen.

Ik studeerde Communicatiewetenschap en werkte in zowel de culturele sector als in de zorgsector en kan al deze ervaringen nu perfect combineren en inzetten.

 

 • Vaktherapeut

Sinds ik als twaalfjarige met circus begon heeft het mij niet meer losgelaten. Stap voor stap nieuwe trucs leren en mogelijkheden verkennen. Samen spelen, vallen en weer opstaan, jezelf presenteren en zo ontdekken wat je allemaal kunt. Dat is voor mij de kracht van het circus!

Bij Circustheater Stoffel kan ik mijn ervaring als circusdocent goed combineren met de kennis uit mijn studie orthopedagogiek. Ik geef het ‘circusgevoel’ graag door aan anderen, zeker voor wie succeservaringen niet vanzelfsprekend zijn. De verbazing bij het lukken van een truc of de trotse blik na een spannend optreden, daar doe ik het voor.

 

 • Begeleider

Mijn naam is Jolijn! Sinds 2020 werk ik met ontzettend veel plezier bij Circustheater Stoffel. Je kunt mij tegenkomen bij de clubs of de logeerweekends. Hier hoop ik de kinderen die we begeleiden veel succeservaringen te geven! Ik vind het mooi om te zien hoe ieder kind zijn of haar talenten binnen Stoffel weet te ontdekken en zich hierin verder ontwikkelt. Onze artiesten krijgen meer vertrouwen in zichzelf en stralen dit ook letterlijk uit. Hiervoor zet ik me graag in.

Ik heb de opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlening afgerond en zit nu in het derde leerjaar van de studie Social Work.

 

 • Begeleider en Vakdocent Muziek

Muziek is de grote rode draad in mijn leven. Ik ben van oorsprong klassiek opgeleid en daarna helemaal in de ban geraakt van de Zuid-Amerikaanse muziek. Vanuit mijn achtergrond als muziek-orthoagoge heb ik altijd gewerkt met doelgroepen die wat extra aandacht of begeleiding nodig hebben. Muziek is een heel prettig communicatiemiddel en spreekt direct het gevoel aan. Je kunt met dansen, drummen en zingen zo veel bijdragen aan de ontwikkeling en zelfkennis van kind en volwassene. Muziek verbindt, spreekt tot de fantasie en kan de emoties helpen reguleren. Naast muziek is yoga mijn andere grote liefde. Yoga en circus passen heel goed bij elkaar: focus, balans, concentratie, krachtopbouw en ontspanning hebben zij bijvoorbeeld gemeen.

Ik hoop nog vele jaren bij Stoffel te mogen werken met dit prachtige team van creatieve, idealistische en gedreven hulpverleners!

 

 • Begeleider Logeerweekends

Hoi! Ik ben Dean en ik werk sinds het begin van 2018 bij Stoffel. Ik ben begonnen als rechtenstudent op de zaterdagclub en ondertussen ga ik naar mijn laatste jaar op de Pabo en draai ik elke maand een logeerweekend. Deze switch in opleiding komt voor een deel door Stoffel, de plek waar ik het plezier heb gevonden in werken met kinderen. Sinds het begin van de logeerweekends ben ik van de zaterdagclub hierop overgestapt, ben ik talloze weekenden mee geweest en is in de zomer van 2021 de vierde zomerweek! Ik geniet enorm van de circusfamilie die we tijdens zo'n week(end) zijn: samen opstaan, tandenpoetsen, eten, spelen, op pad gaan.. Wie wil er nou niet elke maand een weekendje weg met geweldige kinderen en collega's?

 

 • Begeleider

Ik ben Martje en sinds september 2021 werkzaam voor Circustheater Stoffel.

Ik heb veel ervaring in werken in met name LVG, psychiatrie en verslaving. Klinisch en ambulant.

Stoffel is een hele nieuwe uitdaging en ik kijk er naar uit om creatief, zorg en doen te combineren en lekker out of the box te mogen denken. Ik houd erg van buiten zijn, tuinieren, wandelen, de natuur, bewegen en gek doen.

Tot ziens! Martje

 

 • Begeleider en Vaktherapeut Muziek

Sinds september 2021 ben ik werkzaam binnen Stoffel. Als vaktherapeut zie ik mijzelf als een brug tussen de artiest en zijn of haar eigen zelfredzaamheid. Door samen met onze artiesten op zoek te gaan naar eigen talenten en deze te ontwikkelen, probeer ik mijn bijdrage te leveren aan het ervaren van successen en het vergroten van zelfvertrouwen.

 

 • Chef Artiesten
 • Gedragswetenschapper

Sinds oktober 2021 werk ik bij Circustheater Stoffel.
In mijn rol als Chef Artiesten
probeer ik om voor een artiest, vanaf de eerste aanmelding, ervoor te zorgen dat we samen met ouders, begeleiders en wijkcoaches werken aan zelfvertrouwen en zelfredzaamheid zodat de artiest kan groeien en in een groep kan spelen en leren. Ik haal het meeste plezier uit mijn werk als het lukt om de talenten van artiesten en begeleiders te stimuleren en bij elkaar te brengen zodat ze samen succeservaringen kunnen delen. De diversiteit van artiesten en begeleiders brengt voor mij elke keer een nieuwe puzzel om te leggen.

Naast het werk bij Circustheater Stoffel heb ik een praktijk waarbij ik werk op basis van ABA. Hierbij kom ik veel op scholen om uit te zoeken waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt en wat iemand nodig heeft om profijt te hebben van het onderwijs.

 

Medewerkers

 • Stefke de Wit
 • Leny Meijerink
 • Wilma Geurtzen
 • Saskia Barendse
 • Kirsten Robben
 • Nathalie Bus
 • Hans Nijenhuis
 • Jettie Klaasen
 • Faidra Gerrits
 • Emanuele Franceschini
 • Dean van Holten
 • Jolijn van Rijswijk
 • Vera van Es
 • Tessa Valstar
 • Martje Albers
 • Quentyn Bernadina
 • Susanne Aarts
 • Amy Croque
 • Cindy van Vuuren

  Raad van toezicht Stichting

  • Job van Essen
  • Conrad Savy
  • Wibo Scholtus
  • Cees van Berkel
  • Els Lagenweg